dinsdag 6 maart 2012

Merken: Sergio Tacchini




Vroeger een verdienstelijk tennisser van Italiaanse origine, later een topdesigner in de tenniswereld. Belangrijk kenmerk was het experimenteren met kleuren en stoffen toen juist het witte katoen nog de boventoon voerde.

In de jaren '70 en '80 was Sergio Tacchini samen met Fila de grootste speler op het gebied van tenniskledij. Nike en Adidas namen het marktleiderschap over toen de jaren '90 naderden. Nike zette de lijn van Tacchini voort, met felle kleuren en experimentele designs. Ik zeg gemiste kans van Tacchini, mooie strategie van Nike die met Agassi natuurlijk een echt enfant terrible in huis hadden.

Tacchini lijkt er een sport van te maken om extravagante tennissers te sponsoren. Figuren als Ivanisevic, Connors, McEnroe en Cash.
Tegenwoordig is Novak Djokovic voor Tacchini de grote man, ook geen ideale schoonzoon trouwens. Nogal eens bekritiseerd om zijn tijdrekken en aanstelleritus, maar naast de baan wel een prima jongen. Eind 2009 sloot Sergio Tacchini een 10-jarig contract met hem af, gezien zijn ongenaakbare niveau over heel 2011 een meesterzet!

Welke van de volgende tennissers is een Sergio Tacchini speler?

Merken in de tenniswereld

In de wereld die tennis heet zijn het niet altijd Nike en Adidas die de dienst uitmaakten. Veelal koppelen merken bijpassende spelers aan zich, spelers die hetzelfde uitstralen als het merk.


Hierboven een speler die nooit een groot merk aan zich heeft kunnen binden; Nicolai Davydenko (gesponsord door Panther). Veelal een saaie tennisser genoemd, door zijn defensieve spel. Al is hij wel heel succesvol. Niet echt opvallend op de baan en daardoor misschien niet interessant genoeg voor de 'grote jongens' wanneer je het over tenniskleding hebt.

6 Word Story

Veel gekreun, gesteun, foto's, da's vrouwentennis.